Stoppen, minderen?

Stoppen als...

Demo behandeling

Medische redenen om te stoppen met drinken

Belangrijke medische redenen om te stoppen met drinken zijn:

  • u heeft psychische of lichamelijke problemen waarop alcohol een slechte invloed heeft
  • u gebruikt medicijnen die in combinatie met alcohol een gevaarlijke uitwerking kunnen hebben
  • u heeft sterke ontwenningsverschijnselen als alcohol is uitgewerkt: ziek voelen, zweten, trillen en slecht slapen. Dit is dus iets anders dan een kater. Een kater duurt in het algemeen maar één dag. Ontwenning duurt enkele dagen, waarbij in de eerste dagen de klachten het hevigst zijn
  • u bent zwanger

Natuurlijk zijn er meer goede en belangrijke redenen om te stoppen met drinken maar als één van deze situaties op u van toepassing is, dan is het echt noodzakelijk dat u een periode helemaal niet drinkt.

Terug

Naar de huisarts?

Wanneer u ontwenningsverschijnselen verwacht bij het stoppen met drinken, is het belangrijk om contact met uw huisarts op te nemen en medische begeleiding te vragen bij het stoppen met drinken.

Wanneer u gaat deelnemen aan internetbehandeling, kunt u van uw hulpverlener een verwijsbrief voor uw huisarts krijgen die u zelf kunt printen. Deze brief kunt u eenvoudig meenemen naar de afspraak bij uw huisarts. De verwijsbrief bevat informatie over internetbehandeling en een medische alcohol-checklist voor uw arts.

Wanneer u lichamelijke klachten heeft, dan kan dat te maken hebben met uw alcoholgebruik, maar er kunnen natuurlijk ook andere oorzaken spelen. Aarzel niet om met vragen of voor advies naar uw huisarts te gaan.

Terug