En zij dan?

Mijn verhaal

Demo behandeling

Ergernissen verzuipen

Op 48 jarige leeftijd heb ik besloten te stoppen. Na het beƫindigen van mijn 30 jarige relatie, zag ik in dat ik voornamelijk dronk om mijn ergernissen te verzuipen in de hoop dat ik gelukkiger zou worden. Ook omdat mijn kinderen aangaven 'ik spreek je morgen wel als je nuchter bent' heeft mij zeer zeker de ogen doen openen!! Het werd tijd voor actie wilde ik nog enig respect van mijn kinderen in de toekomst krijgen. Voordeel van de online behandeling vond ik dat ik ten aller tijden thuis aan het programma kon werken. Ik had zo ook 24 uur per dag inzicht in mijn drankprobleem, zwart op wit kon ik steeds zien wanneer en waardoor ik zou gaan drinken. Dit gaf mij veel inzicht waar mijn 'triggers' zaten zodat ik op zo'n moment een andere oplossing voor drank kon gaan zoeken. Dit heeft mij zeer de ogen geopend ook qua hoeveelheden die ik moest invullen, daar was ik behoorlijk van geschrokken toen ik het voor me zag staan op papier!! Ik zou zeer zeker een online behandeling adviseren, in een gesprek vervliegen uiteindelijk de woorden en adviezen mijn inziens, bij een online programma kun je continue naar je eigen invul schema en adviezen van je begeleider terug pakken, zelfs midden in de nacht!! De woorden en adviezen blijven zwart op wit voor je neus verschijnen!! Doordat ik thuis regelmatig het programma kon openen kreeg ik een enorme spiegel voorgeschoteld...wat mij iedere dag meer deed beseffen hoe verkeerd ik bezig was en hoe de alcohol mijn leven de vernieling in werkte, uhhh...ik zelf natuurlijk.

Miranda

Terug

Geen echte probleemdrinker

Een echte probleemdrinker ben ik eigenlijk nooit geweest. Glaasje wijn als ik uit het werk kwam en dat werden er dan gewoon teveel. Ik heb nooit hoeven te verzuimen op het werk, funktioneerde goed en kon de zorg voor huishouden en kinderen ook prima aan. Toch vond ik dat ik te veel dronk. Ben op een gegeven moment eens op internet gaan zoeken naar een forum waar je over dat gevoel kunt praten en kwam hier terecht. Ik werd al snel gewezen op de mogelijkheid tot een internetbehandeling, heb me daarvoor aangemeld en kreeg een behandelaar toegewezen. Het feit dat ik voor internet koos was heel simpel: het kon volkomen anoniem. Niemand heeft ooit het gevoel gehad dat ik teveel dronk, ik dronk namelijk in gezelschap heel matig, minder dan de mensen om mij heen. Had er ook helemaal geen behoefte aan dat mensen zouden weten dat ik het als een probleem ervaarde. Ik heb veel aan de behandeling gehad, kreeg inzicht in.... en kreeg handvatten aangereikt om met drank om te gaan. Ben uiteindelijk een minderaar geworden en dat gaat mij goed af. Ik zou mensen die worstelen met hun drankgebruik zeker de internetbehandeling aanraden. Het contact met mijn behandelaar vond ik heel prettig, kon open praten over drank, maar ook over andere dingen die mij bezighielden. Ja, wat mij betreft mag 'alcoholdebaas' best in het zonnetje gezet worden. Ik post nog steeds met regelmaat op het forum. En heb daar heel wat mensen voorbij zien komen. Van mensen die het wat rustiger aan willen doen tot mensen die op de bodem zitten. Sommigen zie ik 1 of 2 dagen.. anderen blijven hangen. Het is voor velen een deur naar contact met.... Hier kan men zijn onzekerheden kwijt, ziet men dat er ook medeforummers zijn die met eenzaamheid (vaak gerelateerd aan het drankgebruik) worstelen en hier vindt men herkenning.

Jacqueline

Terug

Alles eruit gooien

Ik realiseer mij nu ook de kracht van internet hulp. Je bent 'gedwongen' stil te staan bij je daden en gevoelens. Deze op te schrijven. Dus ook het 'multi sensory' speelt een grote rol - denken en dan handen gebruiken om te schrijven, ogen om te lezen.. Het komt beter door. Je hebt niet een psycholoog die je gedachten gang onderbreekt met vragen.... Je kan als het ware alles eruit gooien hoe je je voelt en wat je denkt. Niemand kan zeggen dat het goed of fout is.
En niets is natuurlijk goed of fout. GOED LEERMOMENT: Wat heb ik geleerd
1. als het fout gaat, stoppen.. het zal zeker vaker gebeuren dat ik iets drink. Maar dan belangrijk om NIET MEER de volgende dag te gaan drinken.
2. mijzelf ook niet gaan straffen als ik in de fout ben gegaan.. Maar mijzelf juist te feliciteren met het feit dat het daar bij gebleven is. Jezelf straffen geeft veel negatieve emotie, waardoor je meer geneigd bent weer te gaan drinken.
Dat is echt hoe ik het ervaar.. Hulp via het internet is op de een of andere manier 'INTENSIEVER' 'MEER INTENS' dan een gesprek in een groep of met een hulpverlener. Je voelt je vrijer - maar het feit dat je tijd hebt over dingen na te denken. En dan deze op papier zet.. Vind ik heel krachtig.

Andrea

Nog een lange weg te gaan

Sinds mijn scheiding ben ik stevig gaan drinken. heb stommiteiten uitgehaald, ben met justitie in aanraking geweest en zie mijn kinderen niet meer.
Spijt, spijt en nog eens spijt.
Kon ik de jaren maar terugdraaien.
Ben in behandeling geweest meerdere malen. Dit eveneens tot mijn spijt. De roep om drank overwon alles. En nog steeds. Ik beging tot voor kort meerder strafbare overtredingen en eindelijk zie ik in op mijn leeftijd dat ik dit niet wil. Ik wil niet in een cel belanden. Ik wil leven en er het leuke uithalen: auto rijden, motor rijden. De wind langs mijn kop voelen gaan. Vrijheid, en met goede gezondheid. Ik ben weleens een kleine 14 dagen gestopt en voelde me veel beter. Ik dacht ..jeetje wat kan ik die trap makkelijk nemen en toch weer terug gevallen. Stom he!

Toch weer die alcohol. Het blijft schreeuwen, al heb ik nu zoiets van: wat schiet ik er eigenlijk mee op?  Wat ben ik er de afgelopen jaren mee opgeschoten? Niets!Tegelijkertijd zal ik never nooit meer drank en verkeer combineren dat lesje heb ik wel geleerd en is ontzettend duur.(na 4 keer) Toch krijg ik hiermee mijn kinderen niet terug en heb ik nog een lange weg te gaan. Ik wens dit niemand toe, maar wat ik je wel wens is veel geluk en nuchter verstand en hou je koppie erbij. Ik doe mijn best en hoop jullie ook!

Liefs, Bart

De alcohol sloopt mij

Hoe stop je? Ik ben een probleemdrinker. Als er ook maar iets verkeerd gaat dan ga ik weer drinken. Ik drink niet overdag, maar merk 's avonds dat ik er behoefte aan heb, bang niet te kunnen slapen. Maar ik wil hardlopen en dat lukt ook niet meer echt. Ik merk dat de alcohol me sloopt.

Michele

Terug

Deel uw ervaring

Wilt u uw ervaring met de behandeling met anderen delen? Gebruik dan het formulier hieronder om uw verhaal naar ons te sturen.