Colofon

Demo behandeling

Wat doet Tactive?
Samenwerking met het NISPA
Samenwerking met Resultaten Scoren
De website alcoholdebaas.nl en de alcohol internetbehandeling
Wetenschappelijk onderzoek
Externe bronnen
Bijdrage M&ICT
Copyrights

Wat doet Tactive?

Tactive biedt kwalitatief hoogwaardige internetbehandelingen op het gebied van verslavingszorg en psychische problemen. Ze maakt gebruik van deskundigen op het gebied van specifieke problemen om tot evidence based ontwikkeling van nieuwe online behandelingen te komen. Tactive gebruikt de gegevens van wetenschappelijk onderzoek om tot een voorturende verbetering en optimalisering van haar behandelingen te komen.
De website alcoholdebaas.nl is onder leiding van Tactive directeur J.G. Keizer tot stand gekomen.

Samenwerking met het NISPA

De website alcoholdebaas.nl met de alcohol internetbehandeling zijn bedacht en ontwikkeld door medewerkers van Tactus Verslavingszorg. Deze internetbehandeling wordt wetenschappelijk onderzocht, in de vorm van een uitvoerbaarheidonderzoek en een studie naar effectiviteit en doelmatigheid.
Het NISPA (Nijmegen Institute Scientist Practioners in Addiction) biedt ondersteuning bij de opzet en uitvoering van wetenschappelijk onderzoek.

Samenwerking met GGZ Nederland, Resultaten Scoren

De financiering van de alcohol internetbehandeling en het wetenschappelijk onderzoek daaraan gekoppeld wordt mede mogelijk gemaakt door Geestelijke GezondheidsZorg Nederland, Resultaten Scoren.

De website alcoholdebaas.nl en de alcohol internetbehandeling

De methode internetbehandeling is bedacht en ontwikkeld door mevr. H. Westendorp. Mevr. Westendorp is binnen Tactive verantwoordelijk voor de product-ontwikkeling.

De teksten, zowel voor de internetbehandeling als voor de website, zijn geschreven door mevr. H.Westendorp, in samenwerking met mevr. M.M. Brenninkmeijer, psychiatrisch verpleegkundige/ maatschappelijk werker en met dhr. B. van Laar, maatschappelijk werker V.O. De drie auteurs zijn allen ervaren hulpverleners die gespecialiseerd zijn in het werken binnen de verslavingszorg.

De kwaliteit van de methode en van alle teksten zowel op de website als in de internetbehandeling wordt gewaarborgd door de inhoudsdeskundigen drs. G.F.M. Peeters, Gz. psycholoog; drs. J. van der Staay, Gz. psycholoog; drs. J. de Heer, verslavingsarts; drs. H.A. de Haan, psychiater, eerste geneeskundige Tactus.
Zij zijn allen werkzaam bij Tactus Verslavingszorg.

Naast deze kwaliteitsbewakers hebben verscheidene deskundige collega's meegelezen en meegedacht. Tevens zijn de teksten door een groep testpersonen gelezen en becommentarieerd. Deze testers waren niet verbonden aan de verslavingszorg.

De alcohol internetbehandeling is zowel getest door cliƫnten welke in behandeling waren bij Tactus als door personen die niet verbonden waren aan de verslavingzorg.

Wetenschappelijk onderzoek

Door drs. M.G. Postel, psycholoog en onderzoeker. Lees hierover meer bij onderzoek.

Externe bronnen

Op de website onder de rubriek 'Feiten' zijn teksten ter beschikking gesteld door het Trimbos Instituut, namelijk de teksten met de titels 'Over alcohol'; 'Wat doet het'; 'Probleemdrinker?' en 'Risico’s drinken'.
Onder de rubriek 'Lichamelijk' is dankbaar gebruik gemaakt van Trimbos informatie op www.alcoholinfo.nl, namelijk voor de tekst bij 'hersenen'. 

Bijdrage M&ICT

De bijdrage van M&ICT was zeer belangrijk voor de opschaling van Alcoholdebaas.nl. Door de bijdrage is het project in een stroomversnelling geraakt, waardoor sneller verbeterslagen konden worden gerealiseerd en de opschaling een flinke stimulans kreeg. 

Copyrights

Voor teksten en foto’s die op deze site getoond worden en voor de teksten en foto’s van de alcohol internetbehandeling gelden de gangbare auteursrechten.
De informatie kan vrijelijk gebruikt worden voor persoonlijke doeleinden en ter ondersteuning bij de behandeling van cliƫnten. Indien u teksten wilt overnemen voor andere doeleinden, of hyperlinks naar onze site wilt plaatsen, dan heeft u daarvoor toestemming van Tactive nodig. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze webmaster.