Andere hulp

Hulp & informatie

Demo behandeling

Hulp bij Tactus Verslavingszorg

Tactus Verslavingszorg biedt informatie, advies en behandeling aan mensen die verslaafd zijn of dreigen te raken aan alcohol, drugs, medicijnen, gokken of mensen met eetproblemen. Ook bieden wij aan mensen uit de directe omgeving van deze personen, zoals partner en familieleden, advies, informatie en behandeling. Tactus biedt tevens voorlichting en consultatie aan personen uit het netwerk rondom mensen met verslavingsproblemen, zoals school, werkgever en hulpverleners.

Woont u in Overijssel, Flevoland of de regio Stedendriehoek (Deventer-Zutphen-Apeldoorn), dan valt u onder het werkgebied van Tactus Verslavingszorg. Dat betekent dat u voor een afspraak contact kunt opnemen met één van onze locaties. De adresgegevens kunt u vinden op de website van Tactus.

Woont u buiten het werkgebied van Tactus en wilt u een afspraak voor een gesprek, kijk dan bij de informatie over andere zorginstellingen.

Meer informatie over Tactus en onze diensten vindt u op onze website.
Terug

Andere instellingen voor verslavingszorg

Wilt u voor hulp of behandeling een instelling voor verslavingszorg of CAD bezoeken? Dan kunt u contact opnemen met een instelling bij u in de buurt.

In Zuid-Holland kunt u terecht bij:
Bouman GGZ
Parnassia

In Noord-Holland kunt u terecht bij
De Brijderstichting
De Jellinek

In Utrecht kunt u terecht bij
Victas

In Gelderland kunt u terecht bij
Iriszorg
Tactus Verslavingszorg (Oost Gelderland)

In Overijssel kunt u terecht bij
Tactus Verslavingszorg

In Flevoland kunt u terecht bij
Amethist verslavingszorg

In Drente, Friesland en Groningen kunt u terecht bij
Verslavingszorg Noord Nederland

In Brabant kunt u terecht bij
Novadic & Kentron

In Limburg kunt u terecht bij
Mondriaan Zorggroep

In Zeeland kunt u terecht bij
Emergis

Terug

Zelfhulp

 • MinderDrinken.nl: Op www.minderdrinken.nl kunt u een online zelfhulpprogramma volgen. Dit programma is onderdeel van de tv-cursus Minder drinken? Doe-het-zelf! Daarnaast is er als aanvulling het zelfhulpboek 'Minder Drinken'.
 • Intact: Zelfhulpgroepen voor verslaafden en hun naasten. Een team van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen (dit zijn personen die zelf verslaafd zijn geweest of naasten van personen met een verslaving) bieden hulp aan door middel van zelfhulpgroepavonden op verschillende locaties. Deze avonden worden eens per week of 2 weken gegeven. Je komt hier samen met lotgenoten en deelt ervaringen. De avond wordt geleid door een groepsleider. Intact Herstel en Zelfhulp is een zelfstandig onderdeel van Tactus Verslavingszorg. Voor meer informatie bel je 088 382 28 80 (24/7) of mail naar: info@intactzelfhulp.nl 
  .
 • Anonieme Alcoholisten: voor zelfhulpgroepen bij alcoholverslaving kunt u ook terecht bij de Anonieme Alcoholisten. Doel van de deelnemers is stoppen met drinken.
  Sommige instellingen voor verslavingszorg hebben ook eigen zelfhulpgroepen. Deze zijn gericht op stoppen óf minder middelen gebruiken of drinken.
 • Al Anon
  Zelfhulpgroep voor partners, familieleden en vrienden van zware drinkers. Ook voor vrijblijvend advies.
  Postbus 3007, 2800 CC Gouda.
  0523-26 72 66, 0481-35 08 65 en 06-10 27 13 39
 • Alateen / Al-Anon ACA Nederland
  Aateen: zelfhulpgroep voor tienerkinderen van alcoholisten.
  Al-Anon ACA: zelfhulpgroep voor volwassen kinderen van alcoholisten.
  Postbus 10368, 1001 EJ Amsterdam

Terug

 

De Alcohol Infolijn

De Alcohol Infolijn geeft betrouwbare informatie over alcohol en alcoholgebruik. Voor uzelf of wanneer u zich zorgen maakt over iemand anders. Telefoon: 0900-1995 (niet gratis).
Terug

Hulp bij andere problemen

Zoekt u hulp bij andere problemen, hou dan de stelregel aan: eerst stoppen met drinken, dan werken aan andere problemen. Pas dan is een behandeling effectief.

Face-to-face
U kunt voor hulp bij andere problemen terecht bij een instelling voor Algemeen Maatschappelijk Werk bij u in de buurt. Hulp is gratis en u heeft hiervoor geen verwijsbrief nodig.
Ook kunt u contact opnemen met een RIAGG (Regionale Instelling voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg) bij u in de buurt. Hiervoor heeft u wel een verwijzing van uw huisarts nodig en u moet in een enkel geval een eigen bijdrage betalen.

Internetbehandeling
Bij Interapy.nl kunt u online therapie volgen voor meerdere psychische klachten.

Luisterend oor
Sensoor is dag en nacht , per telefoon, e-mail of chat bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens.

Terug